Köszöntjük a Városliget weboldalán

Hatodszor módosítják a parképítész szerződését

A megrendelő Városliget zrt hatodszor módosítja a parképítészeti tervezésre szerződött Garten Stúdió szerződését. Most 1 milliárd 400 millió forintnál tart a tervezési díj.

Emlékeztetőül: tavaly a FINA vizes vb városligeti helyszínei miatt emelték a parktervező díjazását, idén nyáron a Közbeszerzési Értesítő szerint a Kós Károly sétány áttervezése volt a módosítás oka. A legutóbbi, decemberi szerződésmódosításnál árat nem emeltek, csak határidőket módosítottak. Eszerint "tározó és öntözés tervezése”„ "új gyengeáramú alépítményi hálózat és optikai kábelek tervezése”, valamint a „fakivágás, faátültetési tervek elkészítése” tekintetében fogadta el a Városliget zrt a teljesítés időbeli csúszását, a tervező akadályközlése miatt. Az okról bővebbet nem lehet tudni, az értesítő szerint "az akadályozó tényezők a Felek érdekkörén kívül álló ok miatt - így elsősorban a hatósági egyeztetések elhúzódása, másrészről kapcsolódó projektelemek tekintetében bekövetkezett változások miatt - álltak be."

A parképítés fenti elemei egyébként a budapestiek előtt mind ismeretlenek. Nem tudni, mit kell áttervezni a Kós Károly sétányon 2018 nyarán, miközben 2014 óta a sétány lezárását kommunikálják minden fórumon a projekt gazdái. Azt sem lehet tudni, hová kerülnek a parkon belül tározók, valamint természetesen a faátültetési és fakivágási tervet sem ismerheti meg a közvélemény. Fenti nyitóképünkön a Városligeti tó melletti parkrész látható, ahol az új tervezett csatornaág kapcsolódni fog a régi tómederhez. Mint az a fotón is látszik, az új építménynek útban lévő fa itt is van elég, de hogy ezeknek mi lesz a sorsuk, arról a terület kezelője, az ingatlanhasznosító zrt nem ad tájékoztatást.

Városliget intézményei