Köszöntjük a Városliget weboldalán

Újra a kormány elé kerül a Liget projekt ügye

A jövő héten újra előveszi a kormány a Liget projekt ügyét. Mint ismeretes a projekt több elemét nem tudták elkezdeni a jelentős költségtúllépések miatt. A kormány most áttekinti, hogy áll a projekt, de az elsődleges cél, hogy a "Liget liget maradjon" - mondta Lázár.

Néhány perccel ezelőtt jelentette be Lázár János, hogy a következő kormányülésen áttekintik a Liget projekt és az állatkerti biodóm állását. A projektre összesen 200 milliárdot szánnak, tehát egyelőre nincs szó a büdzsé megemeléséről. Lázár szerint a Városliget egy közpark, a kormány elsődleges célja pedig, hogy a Liget liget maradjon, ezért a kertészeti-tájépítészeti fejlesztések prioritást élveznek.

Hogy megemelik-e a projekt büdzséjét, vagy bizonyos elemek egyszerűsödnek, esetleg elmaradnak, jövő héten végre kiderülhet.

Emlékeztetőül: Lázár János a múlt héten már felkavarta az állóvizet, amikor a mindössze 3000 nm-es Csontváry Múzeum Ligetbe telepítéséről beszélt. Több forrásunk akkor úgy vélte, nem véletlenül került előtérbe pont most a Nemzeti Galériánál jóval kisebb Ligetbe szánt múzeum ügye.

Városliget intézményei